NCC en SPO Operations

NCO Consult kan u helpen met het analyseren van uw situatie met betrekking tot de geldende regelgeving. Daarna kunnen we u assisteren met het verkrijgen van de benodigde en gewenste goedkeuringen.

Of het nu gaat om een operations manual voor een NCC of SPO operator, of een specifieke goedkeuring voor bijvoorbeeld RVSM of P-RNAV, u kunt op onze hulp vertrouwen.Wanneer u privé vliegt met een tweemotorige turboprop of een jet, is het verplicht om te voldoen aan Part-NCC. Daarnaast zijn de voorschriften uit Part-ORO ook van toepassing. Part-ORO schrijft voor dat u een operations manual gebruikt, dat u verschillende functionarissen heeft en dat u verschillende formulieren en procedures gebruikt. Is het toestel eigendom van een bedrijf? Dan is er ook de mogelijkheid tot het aanvragen van een ontheffing ten behoeve van eigen gebruik, de zogenaamde Ontheffing Artikel 16.

Bij het uitvoeren van "aerial work", zoals survey of observatie vluchten, dient u ook te voldoen aan Part-SPO.

 

NCO Consult heeft ervaring met het opzetten van de vereiste documenten en het aanvraagproces van deze goedkeuringen. Samen met u analyseren we uw situatie, waarna we de vereiste documenten produceren, toegespitst op uw specifieke operatie. Wij kunnen u ook helpen met compliance monitoring en voortdurende ondersteuning zodat u blijft voldoen aan de regelgeving. 

 

Voor aanvullende operationele approvals, verwijzen we u graag naar de Specific Approvals pagina op deze website.